Skip to content

Communicatie

Kurt De Jaeger
Maak kennis met Kurt De Jaeger, Business Unit Manager België.

Welke professionele ervaringen hebben je naar jouw huidige functie geleid?

Na mijn studies ben ik destijds gestart als ICT Engineer waarbij ik verantwoordelijk was voor de installatie van IT Infrastructuur, dit voornamelijk in B2C, B2B en kleine KMO’s. Al snel lag hier de oorsprong voor mijn gedrevenheid om klant- en oplossingsgericht te denken.
Na 17 jaar te fungeren als Network & System Engineer heb ik in 2015 de stap gezet naar een fulltime management functie en klom ik hogerop als Service Desk Manager waar ik mijn eerste team leidde. Omwille van mijn leergierigheid heb ik ook nog andere rollen zoals Project Manager en Service Delivery Manager vervult, die mijn expertise in het vak en affiniteit met klanten des temeer vergrootte.
Desondanks we zullen terugkijken op 2020 als een uitzonderlijk en bewogen jaar voor vele bedrijven, heb ik toch in september 2020 mijn nieuwe uitdaging gevonden bij Lesterius als Business Unit Manager voor het Belgische team.

Als Business Unit Manager, wat is je management stijl?

Ik geloof in het delegeren van verantwoordelijkheden en in het bouwen van een hecht team. Elk lid van het team moet duidelijkheid hebben over zijn rol, het verwachtingspatroon en de visie van het bedrijf, weten waar ze in passen en het gevoel hebben dat ze kunnen vertrouwen op mij.
Ik wil iedereen de kans geven om te groeien, hun sterktes te zien en hun te motiveren op een manier die resulteert in de beste versie van zichzelf te kunnen zijn wat de algemene groei van het bedrijf ten goede komt.

Het menselijk aspect is heel belangrijk. Ik geloof in real-time feedback. Mochten er zaken zijn die niet naar verwachting verlopen, moet daar meteen actie op ondernomen worden. Loopt alles naar behoren dan hoort daar de nodige appreciatie bij.

Hoe bereiden jullie zich voor op de start van een nieuw project?

Out-of-the-box denken en onze aanpak via co-creatie, is de basis van ons succes.
Co-creatie is een vorm van samenwerking tussen de klant en onze consultants, waarbij alle partijen inspraak en invloed hebben op het project en het resultaat hiervan.

De fundering van elk project is een projectplan, wat samen met de klant besproken wordt zodat deze weet wanneer welke module kan worden getest of opgeleverd wordt.

De sleutel bij dit soort projecten is het toepassen van de AGILE-methode waarbij het ontwikkelen in korte en overzichtelijke periodes gebeurt.
Bij het opleveren van een nieuwe module, gaat de klant dit testen en geeft ons de nodige feedback, waardoor wij de module terug onder de loep nemen en de eventuele oneffenheden platstrijken.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in dit vakgebied?

Ik heb altijd een grote affiniteit gehad met ICT. Via mijn oudere broer kwam ik al van kinds af aan in aanraking met de eerste spel- en homecomputers. Onze eerste volwaardige PC was een XT en snel hierna kwam de opmars van AT, waarbij de chipset meestal kortweg 286, 386 of 486 werd genoemd. Deze hebben geleid tot de beginstappen in het programmeren in talen zoals Basic, Pascal, Turbo Pascal en later VB.Net; welke destijds een grote hindernis vormden in mijn nachtrust.
Door de release van Windows 3.1 en Windows for Workgroups 3.11 had ik een nieuwe passie gevonden en zou later de grondlegger zijn voor mijn professionele carrière als IT-er.

Wat zou je nu zeggen tegen je jongere zelf?

If you’re not making mistakes, you’re not learning.
Enjoy and just be yourself!

  • Oplossingen op maat

    Nieuwsgierig naar wat wij kunnen doen voor jouw bedrijf?

    Lees meer

  • Lesterius helpt

    Wij bieden drie diensten

    Consultancy

    Training

    Hosting

  • Gepland Event

  • Tips en Tricks van Lesterius

    Blijf op de hoogte

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Claris Platinum Partner

You might find these articles interesting too

Guten Tag, wir sind Lesterius.

Corporate News

Het einde van een tijdperk

Developer notes

Terugblik op 20 jaar bij Lesterius

Meet the team

Contacteer ons