Skip to content

Developer notes

Bryan Wats
Vol vertrouwen digitaal contracten ondertekenen (Evidos & Lesterius Partnership)

Sinds de begindagen van de automatisering zou er minder papier worden gebruikt. Lesterius maakt deze belofte waar door oplossingen te bouwen die klanten in staat stellen om op het juiste moment over de juiste informatie te beschikken. We zoeken samen uit hoe we de klus eenvoudiger en met minder fouten kunnen klaren. Stapels papier of brieven die gescand (of gefaxt) moeten worden, zijn niet het antwoord. Het duurt te lang en belast het milieu. In plaats daarvan zijn wij experts in het gebruik van het Claris FileMaker platform. Zo zetten we uw bedrijf om in het digitale tijdperk.

Maar wat als er wettelijke contracten moeten worden getekend, vraagt u zich misschien af? Kan het Claris FileMaker platform dat doen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is FileMaker geen systeem meer op zichzelf. Het integreert online met andere computersystemen, wat uw oplossing zo veel zinvoller kan maken. Vandaag is Lesterius een samenwerking aangegaan met Evidos, om onze klanten in staat te stellen papierwerk verder uit hun workflow te bannen. Evidos maakt het mogelijk om juridisch bindende contracten met vertrouwen digitaal te ondertekenen. Lesterius laat dit naadloos werken vanuit FileMaker.

Over Evidos.

De naam Evidos is afgeleid van “Evidence in Online Services”. Zij zijn gevestigd in Nederland en zijn bezig hun product in heel Europa uit te rollen. Dit betekent niet alleen gelokaliseerde software, maar ook een lokaal team dat klaar staat om te assisteren en het product verder te ontwikkelen op basis van lokale mogelijkheden. Evidos heeft overeenkomsten met lokale autoriteiten zoals overheidsinstellingen, banken etc. om identificatie van de ondertekenaar mogelijk te maken. Laat uw contracten ondertekenen met de zekerheid van wie wat, waar en wanneer ondertekent.

Waarom Evidos?

Er zijn andere diensten die het mogelijk maken een document digitaal te ondertekenen. Adobe PDFSign en DocuSign zijn zulke voorbeelden. Deze laatste integreren met FileMaker via zowel API als Claris Connect. Claris Connect maakt integratie met internetdiensten mogelijk met minimale scripting. Lesterius kan dit voor u doen, als u dat wenst. Echter, beide missen de signer identificatie zoals Evidos die heeft en DocuSign zou een FM Connect abonnement kunnen vereisen. Dit is vooral voordelig wanneer u meerdere integraties gebruikt. Bovendien biedt Evidos verschillende prijsplannen op basis van uw behoeften. De instapprijs is veel lager. Afhankelijk van uw bedrijfsregels zal een digitale transformatieconsultant van Lesterius de juiste service voor uw behoeften voorstellen en ervoor zorgen dat ondertekenen werkt.

Hoe werkt het?

Evidos biedt een geweldige introductievideo die u hier kunt bekijken.

Op basis van de informatie die reeds in uw FileMaker-oplossing aanwezig is, kan de beheerder één of een reeks documenten genereren die moeten worden ondertekend. Deze zullen speciale “snor”-tags hebben, om aan te geven waar ze zullen worden ondertekend door de aannemer en/of uw vertegenwoordiger(s). Lesterius kan helpen deze documenten te maken zoals ze eruit moeten zien. Bestanden die al aanwezig zijn buiten FileMaker kunnen ook werkend gemaakt worden.

Als het document er is, kunnen via de FileMaker-interface alle relevante opties worden ingesteld. Eenmaal ingesteld wordt het bestand vervolgens met een druk op de knop geüpload naar de Evidos server. Evidos stuurt het bestand / contract / overeenkomst door om ondertekend te worden. De ondertekenaar wordt door het hele proces geleid en kan zijn / haar voortgang zien. Na het proeflezen krijgt de gebruiker de geselecteerde verificatiemethoden te zien. Ondertekenen in het vak zoals men dat normaal met een pen zou doen is mogelijk, maar niet verplicht. In dit geval zou een tablet of iPhone handig zijn. Na succesvolle afronding krijgt u een melding en wordt het ondertekende document in FileMaker geplaatst. Evidos bewaart uw documenten niet langer dan nodig is.

Branding is onderdeel van de opties en wordt gedaan in de Evidos webinterface. Paspoortverificatie is een apart product.

Interesse?

Geïnteresseerd om de volgende stap te zetten in de digitale transformatie van uw werkstroom? U gaat milieuvriendelijker werken en het werk wordt eenvoudiger. Lesterius consultants in heel Europa helpen u graag.

  • Oplossingen op maat

    Nieuwsgierig naar wat wij kunnen doen voor jouw bedrijf?

    Lees meer

  • Lesterius helpt

    Wij bieden drie diensten

    Consultancy

    Training

    Hosting

  • Gepland Event

  • Tips en Tricks van Lesterius

    Blijf op de hoogte

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Claris Platinum Partner

You might find these articles interesting too

Lesterius en Atatiki verenigen hun krachten

Corporate News

Guten Tag, wir sind Lesterius.

Corporate News

ProgramDesign sluit aan bij de Lesterius groep!

Communicatie

Contacteer ons