Skip to content

Training

De training die we geven is voornamelijk gericht op het Claris FileMaker-platform:

  • We hebben programma’s voor gebruikers en voor diegenen die oplossingen willen creëren, of het nu op het niveau van starter, ervaren of professioneel is
  • We bieden ook meer gespecialiseerde trainingssessies: het gebruik van API’s, het leren van UX / UI en andere onderwerpen
  • Ten slotte bieden we in een meer persoonlijke benadering coaching die leren combineert met technische ondersteuning.
Lesterius Claris FileMaker trainer

Frequently Asked Questions

Bezoek onze FAQ voor al onze antwoorden op de meest gestelde vragen over de Lesterius Trainingssessies.

Programma

FileMaker User

Tijdens deze trainingsdag leer je werken met alle functies die beschikbaar zijn voor de gebruiker van een bestaande FileMaker Pro Advanced app.

U heeft een overzicht van het FileMaker-platform om de mogelijkheden die het biedt beter te begrijpen. Naast de basis kunt u eenvoudig werken met elke FileMaker Pro Advanced-app en leren hoe u de meest gebruikte functies onder de knie krijgt.

FileMaker Fundamentals

Tijdens deze trainingsdag heb je een eerste kennismaking met het maken van een app met FileMaker Pro Advanced. Je leert hoe je een app ontwerpt, de data organiseert, een interface biedt en gebruikers deze laat gebruiken door automatiseringen te creëren. Alle aspecten van het maken van een app komen aan bod zonder dat je een echte ontwikkelaar bent.

Door inzicht te geven in de verschillende gebieden die verband houden met de ontwikkeling van een FileMaker-app, kunt u met deze training ook beoordelen of u een ontwikkelaarstraining wilt volgen en / of de kennis die nodig is om een ​​intern of extern ontwikkelingsproject te ondersteunen.

FileMaker Developer

Tijdens deze twee dagen training leer je zelfstandig een volwaardige FileMaker-app te ontwikkelen.

Je pakt eerst geavanceerde datamodellering aan. Vervolgens ontwikkel je door middel van stapsgewijze ontwikkelingsoefeningen een steeds efficiënter systeem door alle modelobjecten te manipuleren. U maakt complexe automatiseringen met behulp van scripts, berekeningen, zoeklijsten en modellen.

Aan het einde van deze trainingssessie heb je kennis die je in staat stelt om je zelflerend te blijven door middel van onderzoek en praktijk.

FileMaker Problem Solver

Geen oude school meer! Tijdens deze twee dagen training leert u een echte expert te worden in de ontwikkeling van FileMaker-apps door uw kennis te consolideren met een solide use-case. Als team ontwerp en bouw je een functionele app op basis van een behoefteuiting.

Uw trainer is op zijn beurt uw cliënt en uw coach. Hij drukt zijn verwachtingen uit in zijn taal en begeleidt je vervolgens om je te helpen je grenzen te verleggen. Het is aan jou om het verzoek te analyseren en vervolgens een oplossing te ontwerpen en de app te maken die perfect aan hun behoeften en doelstellingen voldoet.

FileMaker User Experience

Tijdens deze trainingsdag leert u hoe u het interfaceontwerp en de gebruikerservaring van uw FileMaker-oplossingen kunt verbeteren door de behoeften en verwachtingen van de gebruiker centraal te stellen in uw denken.

We baseren ons op de principes en methodologie van gebruikersgericht ontwerp en geven u tips om fouten te voorkomen en leggen de basis voor een succesvol ontwerp van gebruikerservaringen.

FileMaker Mobile Apps

Met FileMaker Go kunt u uw FileMaker-apps uitvoeren op iPad en iPhone. We leren u hoe u uw FileMaker-apps mobiel kunt ontwikkelen en mobiel maken, met speciale aandacht voor design en ergonomie.

FileMaker JSON, RESTful API and Data API

Tijdens deze tweedaagse training heb je een inleiding tot de basis van HTTP, JSON-datastructuur en cURL-opties. U leert hoe u zowel externe RESTful API’s als die van FileMaker Server kunt gebruiken.

U leert hoe u gegevens kunt opvragen uit of gegevens kunt verzenden naar FileMaker. Aan het einde van deze sessie kun je gegevens uitwisselen via RESTful API’s.

De eerste dag staat voornamelijk in het teken van theorie met praktische oefeningen. De tweede dag zal gericht zijn op het in de praktijk brengen door verschillende webservices te gebruiken en deze te integreren in FileMaker-apps.

Sessies

Find your courses
Filter by location or course

There's no trainings planned for the specified search criteria

Coaching

Een coach kan je helpen

Wij staan ​​onze klanten graag bij, zowel amateur als ervaren developers. We coachen hen bij bepaalde onderwerpen, we leren met hen over hun projecten en helpen hen waar nodig. Onze meest ervaren ontwikkelaars en ons hele netwerk staan ​​tot uw beschikking.

In-Company Training

Een in-company trainingsprogramma is speciaal ontworpen voor medewerkers van één organisatie. U bepaalt zelf waar de training wordt gehouden, of dit nu op een externe locatie is, in onze kantoren of in uw kantoren, en we bepalen samen de datum.

Referenced on Datadock

Lesterius wordt genoemd op Datadock, het gloednieuwe platform dat financiers van permanente beroepsopleiding in staat stelt de kwaliteit van onze trainingsacties te waarborgen.

Contacteer ons