Skip to content

Veelgestelde Vragen

1. Welk didactisch materiaal wordt ter beschikking gesteld van de deelnemers?

De handleiding en de praktische bestanden worden in digitale vorm aan de student ter beschikking gesteld.

De handleiding bevat korte en duidelijke hoofdstukken met theorie en opdrachten.
Ieder hoofdstuk legt de leraar eerst uit aan de hand van voorbeelden. Daarna werken de deelnemers zelfstandig aan een opdracht in een eigen bestand, waar de leraar beschikbaar is voor hulp en vragen. Tenslotte voert de leraar de opdracht gezamenlijk uit met mogelijke alternatieven en extra tips.

2. Op welke basis werden de verschillende cursussen ontwikkeld?

Al onze cursussen worden ontwikkeld op basis van de FileMaker Training Series en worden vertaald naar onze Europese behoeften. Bovendien hebben onze leraren op basis van de projecten die ze zelf hebben gerealiseerd, verschillende oefeningen ontwikkeld die verzameld zijn in een praktisch dossier.

3. Hoeveel deelnemers worden per cursus toegelaten?

Om didactische redenen proberen we het aantal deelnemers te beperken tot maximaal acht. Meestal zijn er vier tot zes deelnemers per cursus.

4. Werkt u samen met de Kmo-portefeuille?

Ja, ons goedkeuringsnummer is DV.O244439. Voor meer informatie kunt u altijd terecht op de website van de Vlaamse overheid (www.kmo-portefeuille.be).

5. Kan ik mijn registratie annuleren of herschikken en wat zijn de gevolgen?

Als een cursus wordt geannuleerd binnen een periode van 29 tot 15 werkdagen voor de start, wordt 50% van de kost alsnog in rekening gebracht. Als een cursus wordt geannuleerd na deze periode, of als de deelnemer niet komt opdagen, zal 100% van de kost in rekening worden gebracht.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor shifts naar de volgende cursus tot 15 dagen voor het begin van de cursus. Tussen 14 dagen en drie werkdagen voor het begin van de cursus wordt 25% van de kost in rekening gebracht. Na deze periode wordt 50% van de kost in rekening gebracht. Eenmaal verschoven cursussen kunnen niet opnieuw worden verplaatst of geannuleerd.

Annuleringen en verschuivingen kunnen alleen schriftelijk (per brief of e-mail) worden gedaan en moeten in ons bezit zijn voor de bovengenoemde periodes. In geval van bijzondere omstandigheden kan Lesterius op een positieve manier van deze verordening afwijken, naar keuze van Lesterius. Wij accepteren ook vervangers voor geregistreerde deelnemers die niet aanwezig kunnen zijn.

We behouden ons het recht voor om een training te annuleren of te annuleren, afhankelijk van of er genoeg deelnemers zijn. Een training wordt bevestigd zodra er genoeg deelnemers zijn. Uiterlijk een week voor de training wordt u geïnformeerd of deze al dan niet zal plaatsvinden.

Als er onvoldoende belangstelling is, krijgt u de keuze om deel te nemen aan een volgende training of uw geld terug te krijgen.

Lesterius is niet aansprakelijk voor kosten of schade als gevolg van de annulering van een opleiding.

6. Kan ik bewijs krijgen van deelname aan een training?

Elke deelnemer ontvangt een certificaat van deelname na de opleiding. Dit wordt overhandigd door de leraar. Als u dit niet heeft ontvangen, kunt u het nog steeds aanvragen via ons contactformulier.

Contacteer ons