Kanalis

Efficiënter beheer en opvolging van onze interventies dankzij onze co-created app.
Kanalis

Activiteiten van Kanalis:
Kanalis is sinds 40 jaar actief in het beheer van vloeibaar afval (afval beheer, ontstoppingen, camera inspecties, herstellingen, advies…) in het hele Brusselse Gewest. Het cliënteel varieert van particulieren tot syndicaten en volledige gemeenten. Kanalis heeft sinds zijn oprichting een grote aandacht voor innovatie, zoekt naar efficiëntere hulpmiddelen en past zich aan nieuwe technologieën aan. Zaakvoerders Alessio Turli en Vincent Geleyns delen samen een sterke innovatieve visie en hebben samen de ambitie om de zware administratieve last te verminderen en bepaalde bedrijfskritische processen te automatiseren en vereenvoudigen.

 

De verwachting van Kanalis

Kanalis streeft naar een uitzonderlijke klantervaring en service en begrijpt het verband tussen de digitalisering van interne processen en de mogelijkheid om de externe dienstverlening aan klanten te verbeteren. Hun processen waren te complex, duurden te lang, leunden zwaar op papieren documenten en waren niet consistent genoeg. Om de grootste impact op de klantervaring en op de interne opvolging te creëren, was duidelijk dat men eenvoudige, snelle en transparante processen nodig had in een gecentraliseerd systeem. Na eerdere pogingen om dit te realiseren met bestaande softwarepakketten werd al gauw duidelijk dat enkel een op-maat aanpak de nodige verandering kon ondersteunen.

Vincent Geleyns
co-CEO
Digitaliseren vandaag is een no-brainer maar als organisatie moet je je steeds afvragen of je software voor jou werkt of omgekeerd. Onze keuze voor een op-maat en samen ontwikkelde oplossing laat ons toe om onze eigenheid van werken tegelijk te behouden en tegelijk drastisch te vereenvoudigen.

Onze oplossing

Na een intensief co-creatie traject van slecht een tiental dagen kon het team van Kanalis aan de slag met een eerste versie. Gedurende deze eerste ontwikkelingsfase werkten de directie van Kanalis nauw samen met Thomas de Smet en Lowie Sanctobin. Vanaf dag één biedt deze eerste versie het Kanalis-team één intuïtief overzicht van alle relevante gegevens. Op deze manier kunnen ze de interventies optimaal opgevolgd worden. De oplossing beheert alle aanvragen, beslissingen, contacten en wijzigingen gedurende de gehele looptijd van een contract met behulp van geavanceerde workflows. Dit betekent een gestroomlijnde ervaring voor het Kanalis-team en een beter inzicht in de projectstatus en operationele effectiviteit voor het management. To be continued.

Let’s get the conversation started

Mirto – Nevelland

Een vereenvoudigde interface voor printing
Mirto (Nevelland)

De groep Nevelland bestaat uit twee studio’s en een moderne printshop. De organisatie heeft ook sociale en ecologische doelstellingen. Dankzij de expertise van Lesterius, heeft Nevelland een eenvoudige visuele interface voor printing.

Johan Strumane
Project Manager
"Een direct en flexibel partnerschap. Lesterius had veel aandacht voor onze noden (..) en moedigde ons aan een actieve rol te spelen in de planning. De mensen van Lesterius zijn vriendelijk en weten waarover ze spreken. Ze zijn erg gemotiveerd en streven naar het beste resultaat."

Let’s get the conversation started

Admical

Digitalisering in het hart van sponsoring
Admical

De missie van Admical is het aanmoedigen en steunen van bedrijven en zakenmensen in het opnemen van een praktische rol in de samenleving door sponsoring. De organisatie zamelt statistieken in en bekijkt de trends in sponsoring doorheen alle sectoren, met als doel haar leden in contact te brengen met de juiste mensen. Dankzij de expertise van Lesterius, heeft Admical al haar papieren omgevormd tot een website.

Charlotte Dekoker
Déléguée générale adjointe
“Wij vroegen Lesterius om een manier te vinden om ons papieren archief over al diegenen betrokken bij sponsoring in een website om te zetten.”

Let’s get the conversation started

BTM

Een essentieel instrument voor een commerciële wasserij
BTM

BTM is een commerciële wasserij ten dienste van hotels, restaurants, industrie en gezondheidsinstellingen. Het verzorgt alle soorten van textiel en zo helpt het bedrijf haar klanten in hun dagelijks stockbeheer. Dankzij de expertise van Lesterius kan BTM gerust zijn dat het software heeft die beantwoordt aan zijn noden.

Jean-Eude Renou
Directeur Commercial
"FileMaker werd me aanbevolen omwille van de stabiliteit en samenhang. Bij een ontmoeting met Lesterius, zorgden de verstandhouding en de aandacht voor nazorg en opvolging voor een positief besluit. Een van de belangrijkste veranderingen veroorzaakt door de software is zekerheid."

Let’s get the conversation started

Hogeschool van Amsterdam

Een iPad applicatie om de motorische vaardigheden van kinderen te meten
Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam is de grootste van Nederland. Dankzij de expertise van Lesterius en een eenvoudige iPad kan het departement motorische vaardigheden, sport en dieet de motorische vaardigheden van kinderen tussen 6 en 12, meten.

Ilse Kat
Projectleider MAMBO
"De gebruikersinterface en de gebruikerservaring ontworpen door Lesterius zijn cruciale elementen in het succes van het product. De uitdaging was het zichtbare deel eenvoudig te houden, dus vlot, duidelijk en makkelijk te gebruiken, terwijl er een complexe databank achter schuil gaat."

Let’s get the conversation started

Film Fest Gent

Een zeer goed georganiseerd internationaal filmfestival
Film Fest Gent

Opgestart in 1974, is Film Fest Gent intussen het meest prominente filmfestival van België. Elk jaar komen 130.000 mensen kijken naar een breed aanbod aan films en concerten. Dankzij de expertise van Lesterius, kan Film Fest Gent een internationaal filmfestival organiseren zonder compromissen.

Wim De Witte
Programme Director
"We halen veel nut uit de input en knowhow van Lesterius in het opzetten van een centrale databank, die bestaat uit een CRM en een sponsorship module."

Let’s get the conversation started

FauveParis

Een moderne en meer toegankelijke visie op veilingen
FauveParis

De doelstelling van FauveParis is om veilingen toegankelijk te maken voor nieuwkomers. Deze Parijse start-up heeft 750 m2 aan showroom, tentoonstellingsruimte, lounge en wijnbar. Dankzij de expertise van Lesterius, kan FauveParis zijn verkopen en cataloog online beheren.

Lucie-Eléonore Riveron
Co-Fondatrice Fauve Paris
"Iedere verandering in onze databank is meteen zichtbaar op onze website. Dit bespaart veel tijd en energie, en wordt sterk geapprecieerd door onze klanten. "

Let’s get the conversation started

Bluestream

Het ontwikkelen van software om de veiligheid van werknemers te verzekeren
Bluestream

Bluestream is betrokken bij vele offshore operaties via zijn drie departementen. Het levert een breed gamma aan diensten aan oppervlakte- en onderwater installaties. Dankzij de expertise van Lesterius, verbetert Bluestream de operationele veiligheid en de veiligheid van zijn werknemers.

Rob de Brouwer
Senior Technical Manager
"Voorheen was ons bedrijf in verwarring tijdens ontplooiingen maar vandaag is het veel makkelijker om nieuwe lijsten te printen. Dit betekent dat onze werknemers makkelijker en vaker naar huis kunnen. De druk en de risico’s zijn sterk verminderd, wat erg hartverwarmend is."

Let’s get the conversation started

Paris Trip

A reservation and invoicing system adapted to sightseeing tours
Paris Trip

Paris Trip organise minibus excursions, in partnership with tour operators and the principal tourist sites, to visit the capital from a fresh perspective. Thanks to the expertise of Lesterius, Paris Trip are sure not to miss a single reservation and to produce the right invoice at the right tax rate.

Didier Moreau
Gérant
"We needed to computerise the reservation and invoicing side of things... They put together exactly what I was looking for and managed to get the VAT breakdowns right. Lesterius has become our partner. Today, they are just as important to me as the Moulin Rouge or the Lido."

Let’s get the conversation started