Skip to content

Meet the team

Adrian Pellus
Meet the team: Adrian Pellus

Lesterius heeft een aantal indrukwekkende collega’s in zijn team: van jarenlange community- en platformevangelisten tot nieuwe getalenteerde juniors. De ‘Meet the team’-serie heeft als doel om de getalenteerde individuen die ons team vormen in de schijnwerpers te zetten. Elke maand zullen we hier op de blog een interview plaatsen. Deze maand ontmoeten we Adrian Pellus, Project Manager gevestigd in Alicante, Spanje.

 

Kun je ons iets over jezelf vertellen? Over de Adrian als hij niet werkt.
Ik breng graag tijd door met mijn gezin. Als ik kan om mijn gedachten van de werkwereld af te leiden probeer ik korte uitstapjes met het gezin te maken naar plaatsen waar ik kan wandelen of musea kan bezoeken waar ik mijn nieuwsgierigheid kan voeden, want ik beschouw mezelf als een erg nieuwsgierig mens.

Hoe raakte je geïnteresseerd in dit vak en wat vind je uniek in je vakgebied?
Aanvankelijk zag ik alleen een baankans omdat FileMaker een technologie is om toepassingen te ontwikkelen zoals alle andere (althans dat dacht ik), maar toen ik me meer verdiepte in de ontwikkeling van toepassingen met FileMaker zag ik de veelzijdigheid en schaalbaarheid die het me bood waardoor ik heel snel werk kon doen op een intuïtieve manier en waarom ook niet op een leuke manier. De flexibiliteit die FileMaker biedt is iets wat ik bij geen enkele andere technologie heb gezien. Bij het gebruik van FileMaker is de grootste uitdaging altijd de klant een creatieve oplossing te geven en eenvoudige oplossingen voor complexe problemen voor te stellen, dat is wat me motiveert in mijn werk.

Welke banen en ervaringen hebben je naar je huidige functie geleid?
Ik heb veel toepassingen ontwikkeld en beheerd, van kleine applicaties voor een freelancer die brood verkocht in zijn bestelwagen en zijn verkoop en klanten kon beheren tot grote applicaties zoals een franchise van musea over de hele wereld die hun verkoop, online shopping, logistiek, enz. kon beheren. Alle applicaties die ik heb ontwikkeld, hebben me ervaringen opgeleverd en deze hebben me altijd geholpen om problemen op te lossen in de volgende projecten, waardoor ik kon groeien in mijn werk, betere oplossingen kon geven aan mijn klanten en de kans kreeg om voor Lesterius te werken.

Wat zijn je favoriete taken?
Ik hou van het optimaliseren van applicaties. Uit noodzaak heb ik applicaties moeten maken waarbij optimalisatie de sleutel was tot het succes van het programma omdat het een grote hoeveelheid gegevens verwerkte. Ik moest dus onconventionele verbeteringen doorvoeren om de snelheid en de gegevensverwerking te verbeteren, wat me voor echte uitdagingen stelde. Dit heeft me heel wat expertise op dit gebied opgeleverd.

Hoe bereiden jij en je team zich voor op een nieuw project?
Elk nieuw project is een uitdaging, niet alleen op ontwikkelingsniveau maar ook op organisatorisch niveau. Vooraleer we  een nieuw project opstarten, komt ons team samen om de doelstellingen van het project uit te leggen, vervolgens analyseren we zorgvuldig elk punt van het project en wijzen we de meest geschikte persoon aan om elk punt op te lossen. Deze vergaderingen helpen ons ook om elk gebrek aan informatie of elke inconsistentie in het project op te sporen om te kunnen anticiperen op elk probleem, wat ons soms zelfs helpt om verbeteringen voor te stellen aan de klant op basis van onze ervaringen en zo een betere service te kunnen leveren met de hoogste kwaliteit en snelheid.

Als je de jongere versie van jezelf wat advies kon geven, welk advies zou dat dan zijn?
Soms is het leven verdorie is hard en moeilijk en zie je enkel obstakels. Leer uit deze obstakels en zie ze als uitdagingen. Het aangaan van deze uitdagingen levert je veel levenservaring op die je daarna kunt gebruiken om de juiste keuzes te maken.

 • Oplossingen op maat

  Nieuwsgierig naar wat wij kunnen doen voor jouw bedrijf?

  Lees meer

 • Lesterius helpt

  Wij bieden drie diensten

  Consultancy

  Training

  Hosting

 • Gepland Event

 • Tips en Tricks van Lesterius

  Blijf op de hoogte

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Claris Platinum Partner

You might find these articles interesting too

Terugblik op 20 jaar bij Lesterius

Meet the team

Vol vertrouwen digitaal contracten ondertekenen (Evidos & Lesterius Partnership)

Developer notes

Integreer Claris met PostNL: Bereik uw klanten beter

Developer notes

Contacteer ons